Over de kunstenaar

'Elk kunstwerk is een ontdekking en leidt tot verdere ontplooiing. Dat houdt nooit op ... '

Backyardatelier

<-- Mijn 'Backyard Atelier'

Beste kunstliefhebber, dank u voor het bezoek aan mijn website.

Ik heb een voorliefde voor het schilderen met olieverf, al dan niet op een achtergrond van acrylverf.
De schilderstijl kan getypeerd worden als impressionistisch met een hang naar realistisch schilderen. Maar abstracte schilderijen maakt ik ook graag. Ook het schilderen van grote sfeerdecors bij diverse projecten zie ik telkenmale als een uitdaging.


De onderwerpen zijn uiteenlopend van aard, maar hebben wel een gemeenschappelijke deler: de natuur!
De composities zijn daardoor veelal: landschappen, zeegezichten en bloemen. Soms sterk uitvergroot.
Kleuren, dramatiek en sfeer probeer ik in mijn kunstwerken te vangen.
Ik heb mij het schilderen zelf aangeleerd. Een aantal schildervaardigheden heb ik via het volgen van diverse masterclasses ontwikkeld.
Veel van mijn huidige werken schilder ik met heel veel plezier in opdracht.

Met kunstzinnige groet!


Portfolio

  • Winnaar Corso Schildersfestival Award 2008: Citaat uit het Juryrapport: 'Geinspireerd door de praalwagen Vakantiewerk maakte Schenk dit prachtige schilderij. De jury was onder de indruk van de originele wijze waarop het thema van de corsowagen in het schilderij tot uiting is gebracht. Technisch erg goed geschilderd en de schilder heeft de wagen enorm goed in zich opgenomen.
  • 2e Prijs Corso Schildersfestival te Sassenheim in 2009.

  • PublieksprijsStand
  • Publieksprijs Keukenhof in 2013. In de periode 2010 - 2015 nam ik deel aan exposities in de Keukenhof te Lisse.

    Met bijna 50 andere kunstschilders presenteerden wij onze werken voor tienduizenden bezoekers gedurende een aantal dagen. Ik ben er trots op dat ik, naast de honderden stemmen en vele complimenten, in 2013 de Keukenhof Publieksprijs in ontvangst mocht nemen voor mijn collectie, die ik daar tentoongesteld had.  • Periode 2006 - 2016. In het begin van deze periode gaf ik ook veel workshops. Die hield ik in mijn atelier of op lokatie. Zowel particulier als voor bedrijven, zowel privelessen als groepslessen. Ook gaf ik regelmatig schilderdemonstraties. Halverweg die periode ben ik daarmee gestopt, omdat alles om de workshops heen erg veel tijd vroeg en dat ging ten koste van mijn eigen werk. Ik presenteerde mijn werken op veel lokaties: Winterfairs, De Smaak van Holland te Lisse, Beurs Vitaal te Rijswijk, Keukenhof te Lisse, Polderdagen, Kunstkring Leiderdorp, Kunstroutes Zoeterwoude, Corso-dagen te Sassenheim. Ook op beurzen, in ziekenhuizen, verpleeghuizen en bibliotheken waren mijn schilderijen regelmatig te zien.
  • Perdiode 2016- heden. In deze periode exposeerde ik nog maar een enkele keer omdat ik hoofdzakelijk in opdracht schilderijen maakte. Dit nam erg veel tijd in beslag, waardoor ik te weinig tijd had voor vrije werken. Ik had daardoor geen recente kunstwerken om te exposeren.

Ik beschouw het als een eer dat veel kunstliefhebbers een schilderij van mij in hun (woon)omgeving hebben hangen.

Daar zijn ook buitenlandse liefhebbers bij. Om U een indicatie te geven waar schilderijen van mij hangen in het buitenland:

Japan (zee),Ierland (klaprozen),Engeland (Poppies), Ambasade Maleisie (Zilverberken), Moskou (Magnolia/vazen), Oekraine (Keulsepot met begonia's), Canada (Oxygen), Zweden (Oxygen2), Brazilie (Album). etc.

En in Nederland (in willekeurige volgorde):

Hillegom, Nieuwveen, Utrecht, Amstelveen, Leiderdorp, Noordwijkerhout, Noordwijk, Venhuizen, Leiden etc.